Välkommen till Västerås Stiftsgrupp!

Allt gott och skön sommar 2019!

Stiftsgruppen fick 40 deltagare på offentligt möte med författaren Ebba Witt Brattström i Avesta församlingsgård. ”Historiskt metoovrål” löd rubriken.
Den gav värdefull information. Bl a självkritisk analys av hur kvinnor förhåller sig till varandra inom patriarkatets ramar med framlyftande av
Margaret Atwoods roman ”The handmaids tale” (Se fortsättningen på teveserien).
Tre män fanns i lyssnarskaran som medlemmar i Kvinnojouren Avesta som Tjejjouren Avesta. Tjejerna fick Ljusets ängel.

Ingegerd Hellberg inledde mötet med information om Svenska kyrkans arbete i 20 år mot våld och sexuella övergrepp.

Ny kassör

Brita Berg, Borlänge, har efter 17 år lämnat sysslan som stiftsgruppens kassör. Ny kassör är Ingrid Wahlbäck, Borlänge.
Brita avtackades, men ingår som ordinarie ledamot i styrelsen i vilken sitter Ingegerd Hellberg ordförande, Brita Berg, Jenny Molander, Siv Cederlund och ersättare Ingegerd Kjellberg.
Revisor: Pensionerade banktjänstekvinnan Anita Holmstrand.

Ny e-mailpost-mottagare är Anita Tärneborg i Avesta. E-mailadress tarneborg@hotmail.com.
Ordföranden har telefon 0243-194 43.
Vi tar gärna emot synpunkter på samt tips om verksamheten.
Verksamhetsberättelsen för 2018 har sänts till alla medlemmar i stiftsgruppen.

Sommarmöte 2019

hålls onsdagen den 26 juni med start kl 10.00 från Hagakyrkan i Borlänge. På programmet Västerås stifts konstutställning Sjätte sinnet i kyrkorna Vika och Stjärnsund i Dalarna. Resan går först till Vika. Den om vill ansluta där, kan vara där ungefär 10.45.

I Vika ser vi falukonstnären Anna Sjons Nilsson-skulpturer, bland dem en modersgudinna. I Stjärnsund kyrka möter vi verk av graffittimålaren Jonathan Josefsson, som ”utan att ha lämnat sina rötter i graffittin ( ) utvecklat sitt måleri och utvidgat det till textilt uttryck”.

Välkommen  med på konstresan! Vi åker bil. Anmäl deltagande till Hellberg 0243-194 43 eller tarneborg@hotmail.com senast 24 juni.

Sensommardag 2019

inbjuder Borlänge-gruppen till lördag 24 aug i Kvarnsvedens kyrka. Tid kl 10.00 – 14.00. Kostnad 100:- för kaffe och lunch.
Tema: miljö, klimat, klimat-ångest. Välkommen och med anmälan senast 20 aug till 0243-194 43 eller e-mail britaberg@hotmail.com.

Gud välsigne Dig,  som tar del av vad kvinnor i Svenska kyrkan i Västerås stift har för sig. Hoppas vi ses! Vi har intressanta och varma möten!

Ingegerd Hellberg, stiftsgruppens ordförande, tfn 0243-19443