Vår tidning - Kvinnoglöd

Kvinnoglöd är vår egen tidning, som kommer ut fyra gånger om året.

Som medlem får Du tidningen i brevlådan, men kan även hitta den här på hemsidan.
Vill Du bidra med innehåll? Ta kontakt med Elisabeth Enger!

Här kan Du läsa senaste numret av
Kvinnoglöd som pdf >>

Kvinnoglöd nr 2/20 har kommit ut!
Nr 1 2020 har som tema Kvinnors skap-ande

Etnologen Erika Nordvall Falck har samlat vantar från norra Norrbotten i hela sitt liv. Hon berättar och kärlek och omsorg som lagts in i stickningen, men också om hur vantarna är traditionsbärare.

Kvinnoglöd brukar publicera referat från Våreld och årsmötet i nummer 2 varje år, men i år blev det annorlunda. Våreld ställdes in, och årsmötet hölls per konferenstelefon.

Gunilla Åkesson säger farväl med sin sista krönika, och den nya ordföranden presenteras, liksom en ny styrelsemedlem.
Även Västerås stiftsgrupp får förändringar i ledningen, eftersom Ingegerd Hellberg avgått.

Margareta Winberg, förr känd toppolitiker, nu i kyrkoråd, kyrkomöte och kyrkostyrelsen, berättar om sitt engagemang, tro och tvivel i Svenska kyrkan.

Vilken kvinna har skrivit flest psalmer i 1986 års psalmbok? Svaret får du, och mycket mer, i detta nummer av Kvinnoglöd.

Glöm inte att läsa Kvinnoglöd direkt i datorn, så spar du färgpatroner och bidrar till en bättre miljö!
Dessutom kan du utnyttja länkarna till de olika hemsidor som vi har lagt in i texterna! Länken hittar du när du för
pekaren över sidan, och den förvandlas till en handflata. Då är det bara att klicka!

God läsning!
Elisabeth Enger